Om Kalhovd

Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda.

Det er bilvei helt frem om sommeren. Fra hytta er det T merkede stier til Helberghytta, Stordalsbu og Mårbu. Det går rutebåt daglig til Mårbu.  I høysesongen går det buss 3 dager i uken mellom Mæl og Kalhovd/Synken. Denne korresponderer videre til/fra Oslo. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister, som tar  Krossobanen opp fra Rjukan og derfra 3 mil på sykkelen inn til Kalhovd for overnatting og en bedre middag.

Vinterstid er området et flott utgangspunkt for hytte til hytte turer eller dagsturer langs stikkede løyper. 

Det er 75 sengeplasser fordelt på 4 bygninger: Stova, Floti, Tuppehuset og Butikken. 

NB! Hund på Kalhovd.

Det er viktig å booke i forkant hvis man har med seg hund. Vi har 4 hunderom, alle med 4 senger. På bygget med hunderom finnes det egen inngang til disse. Hund har ikke adgang til fellesarealer. 

Se mer info om hytte på

UT.no

Hund på hytta: Kalhovd har flere hunderom med hundebur.

Ubetjent hytte

Utenfor den betjente åpningstiden er Kalhovd ubetjent med overnatting i en egen hytte ved siden av hovedhytta. Her er det tre rom med tre senger på hvert rom samt ekstra madrasser. Denne hytta har peisestue, ved, kjøkken, og utedo rett foran hovedhytta og er låst med DNT-nøkkel.

Den ubetjente hytta har en tidsbryter for strøm som finnes til høyre i yttergangen. Dette gir strøm til hele hytta. I yttergangen ligger også ekstra ved. Er det lite her, kan det fylles opp fra ulåst bod i den lille hytta som ligger nærmest Kalhovdfjorden.

Når Kalhovd Turisthytte er betjent er den ubetjente avdelingen også betjent.