Velkommen til Kalhovd!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er en naturlig inngangsport til Vidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd Turisthytte er betjent fra 3. juli til 6. september, samt to påfølgende helger. 

Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister som ønsker kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng. Kalhovd turisthytte er et godt valg for hytte-til-hytteturer, det er T merkede stier til Helberghytta, Stordalsbu og Mårbu. Og dermed en fin inngangspunkt til Hardangervidda! Her er mulighetene mange, velg f.eks Firkanten på Hardangervidda eller denn populære familieturen Kalhovd til Mogen.

Ønsker du å sykle til Kalhovd er starten helt spesiell. Nord-Europas første taubane, Krossobanen, løfter deg opp fra Rjukan til startpunktet på 886 m.o.h. Herfra har du fantastisk utsikt til Gaustatoppen.  Nå er det din og sykkelens tur til å sluke høydemeter. Det er grusei hele veien og Hardangervidda omringer deg fra alle kanter. Etter 30 km er du fremme på Kalhovd

Mange drar også til Hardangervidda for å fiske, og i området rundt Kalhovd Turisthytte er det flere flotte fiskemuligheter.  Fiskekortet til Høkja, Gøyst og Mårfjell kan kjøpes på www.inatur.no. Husk at fiske opphører 20.august! 

I år må man bestille overnatting i forkant av oppholdet ditt. Så det kan være lurt og alt nå booke ditt opphold for sommeren i god tid. Du booker enkelt ved å sende kontaktinfoen din, hvor mange dere skal være, om dere har noen spesielle behov og hvilken datoer dere ønsker til kalhovd@dnt.no , så hjelper de deg videre med reservasjonen! 

August er en fantastisk tid å gå i fjellet og er du en av de som har sensommerferie eller fri i ukedagene anbefaler vi å booke da! 

Velkommen til fjells! Vi gleder oss til å se dere! 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Henriette Hack 15. juli 2020