Hytte til hytte fra Kalhovd til Mogen

Foto: Katrine Tellsgård

Det er nok ikke mye som kan måle seg med rolige dager på vidda, og turen fra Kalhovd til Mogen er en nokså lettgått, men veldig flott tur.   

Fra Kalhovd til Mogen er det 3,7 mil, og strekninga er fullt mulig å gå på en dag, men for å nyte naturen mest mulig anbefaler vi en natt på Stordalsbu eller i telt underveis. Under kan du lese om min og samboerens tur sommeren 2018: 

Fredagen starta med en kjøretur til Skinnarbu, hvor vi satt bilen. Vi tok så taxi til Rjukan, lokalbuss til Atrå og til slutt Kalhovdbussen inn til Kalhovd Turisthytte. Ruta planla vi med god hjelp fra serviceinnstilte Tina, som kjører både vanlig taxi og Kalhovdbussen for Tinn Taxi.

Vel framme på Kalhovd rakk vi en herlig lunsj, tur til den lille toppen Vegardhovde, tre-retters middag og en liten kveldstur.  

Lørdag morgen marsja vi av gårde i retning Stegaros. Vi valgte å gå mot Mårsbrotet, i stedet for langs grusveien, for mest mulig variasjon i terrenget. Fra Stegaros gikk vi så mot den selvbetjente hytta, Stordalsbu. Grunnet de tørre sommermånedene var det bålforbud og tørre bekker og brønner, som la opp til gode doser polarbrød til de fleste måltidene. Vi valgte derfor å ta med oss vann til Stordalsbu, og lage middagen der. Mette på Real Turmat kunne vi gå videre for å sette opp teltet for natta.  

Morgenen etter våkna vi til flott utsikt ved vannet vi hadde telta ved, og tok oss tid til noen late timer i sola, før nesa igjen ble retta mot Mogen. Vi ankom turisthytta i perfekt tid til nok en storslått tre-retters middag og noen hyggelige timer både på hytta og på kveldstur i området.  

Etter tre fine døgn på vidda sto hjemreisen for tur. Etter en lang og hyggelig frokost, labba vi mot Fjellvåken som skulle ta oss tilbake til Skinnarbu. Etter rundt 3 km morgentur til båten og litt over en times ferd over fjorden, kunne vi fornøyde sette oss i bilen og kjøre hjemover med mange, nye inntrykk i bagasjen.

Kalhovd Turisthytte.
Kalhovd Turisthytte. Foto: Marius Dalseg Sætre
Mogen Turisthytte.
Mogen Turisthytte. Foto: Katrine Tellsgård
Kart til turen: Hardangervidda Øst 1:25 000