#HoldFjelletRent

Foto: Jorunn Karlberg Tveiten

Haukeliseter Fjellstue startet i begynnelsen av sommeren opp kampanjen #holdfjelletrent. En kampanje hvor hvor målet er å løfte problematikken rundt søppel til fjells. Kort etter lansering hang hele Stavanger turistforening seg med på kampanjen, og nå har også Gaustatoppen- og Kalhovd turisthytte også hengt seg på.

Vi håper at alle som er glad i å gå i fjellet har lyst til å hjelpe oss med å holde fjellet rent. Ta gjerne med medbrakt tom emballasje og søppel du selv har båret opp hjem igjen! DNT Telemark og hyttevertskapene oppfordrer alle som går i fjellet til å ikke bare ta med seg sitt eget søppel, men også søppel de finner langs stien.

På Gaustatoppen er det hver dag i høysesongen flere tusen turister som går opp. I fjor besteg hele 95000 fjellet og det genererer mange tonn søppel som må fraktes fra 1850 moh ned til veien ved Langefonn. Det blir mange tunge løft for de ansatte. Kalhovd har også svært stor pågang rundt sommertider. De mange stiene i området roper derfor om å bli behandla pent.

KONKURRANSE:

Gaustatoppen Turisthytte vil premiere dem som tar med søpla si ned fra den vakre toppen med en overnatting for to personer, inkludert mat, på Turisthytta. Alt du trenger å gjøre for å delta i konkurransen er å plukke søppel og ta bilde av søppelsekken din, for så å dele bildet på Instagram med emneknaggen #holdfjelletrent. Gaustatoppen Turisthytte trekker en heldig vinner 30.  august. 

Kalhovd Turisthytte har også sin egen konkurranse der du kan vinne en overnatting for 2 personer med middag og frokost på turisthytta. Plukk med deg det du finner av søppel på vei over fjeller og legg ut bildet på Instagram eller Facebook. Husk å tagge bildet med #holdfjelletrent, #kalhovdturisthytte og @Kalhovdturisthytte. 


Husk åpen konto på Instagram / personverninnstillinger på bildet på Facebook, slik at hyttene får sett det som blir lagt opp. 

Lykke til og god tur :)